Šedočerné hnutí ANO aneb nuda u Babiše

Šedočerné hnutí ANO aneb nuda u Babiše Zdroj: ČTK

Šedočerné hnutí ANO aneb nuda u Babiše

Volební štáb hnutí ANO zel kolem jedné hodiny odpoledne prázdnotou. Do Centra pohybové medicíny se pomalu sjížděli novináři a fotografové, členové samotného hnutí s příjezdem nespěchali.

Centrum pohybové medicíny jistě není zvolené náhodou. Jen dvě čísla popisná od tohoto centra totiž sídlí Nadace Agrofert Holding. Není nutné již připomínat, komu vlastně patří. Velký sál se začal plnit jen velmi pozvolna. Občas se někdo ohlédne ke stolu s občerstvením. Černé stolky po stranách místnosti pro novináře, nad ní bar a o něco kavárenštější prostředí určené pro samotné politiky.

V místnosti, kam by se hravě vešel patnáctinásobek současného osazenstva, je zima a nevlídno. Aniž bych se snažila podlehnout jakékoliv patetičnosti, v hnutí ANO to opravdu nežije. Nedostatek tváří s tváří poznamenává právě taková setkání, protože nyní je nejsilněji patrné, jak málo ve skutečnosti Hnutí ANO má členů.

Když během odpoledne dorazila Adriana Krnáčová, adeptka na členku zastupitelstva Magistrátu Hlavního města Prahy, sál poprvé poněkud ožil. Několik minut po příjezdu vydala Krnáčová tiskové prohlášení ohledně rozlepených hlasovacích archů, které ve svých poštovních schránkách našli někteří Pražané. Reagovala tak na prohlášení místopředsedy TOP 09 Miroslava Kalouska, který tvrdil, že za tyto hlasy je odpovědná právě Krnáčová.

Před chvílí dorazil do štábu Andrej Babiš. Reagoval na sdělení TOP 09, která prohlásila, že nemá zájem spolupracovat s Babišovým hnutím. „My jsme připravení spolupracovat s každým slušným člověkem,“ prohlásil Babiš. „To tvrdí oni, že s námi nic mít nechtějí…“ . Zároveň nařkl současného primátora Hudečka, že svou kamapaň financoval z peněz Magistrátu hlavního města Prahy. Během svého projevu označil své hnutí za demokratické, které rozhodně není postaveno na jednom člověku, a ani na penězích. Kampaň ČSSD byla prý dražší…