Karla Šlechtová

Karla Šlechtová Zdroj: ČTK

Zeman jmenuje Šlechtovou ministryní pro místní rozvoj ve středu

Prezident Miloš Zeman jmenuje Karlu Šlechtovou (nominovaná ANO) ministryní pro místní rozvoj ve středu ve 12:00. Řekl jí to na dnešní schůzce na Pražském hradě. Šlechtová setkání označila za poznávací, hlava státu se jí ptala na dosavadní kariéru, priority resortu i sny. Šlechtová nahradí Věru Jourovou (ANO), která by se měla stát eurokomisařkou.

Za jednu z priorit Šlechtová označila zachování kontinuity na ministerstvu. I proto se v nejbližších dnech sejde s Jourovou. Chce se také soustředit na evropské dotace, regionální politiku nebo práci na stavebním řádu.

Nevyloučila ani změny ve struktuře resortu. "Je možné, že časem se dostanu k tomu, že možná přeskládám některé agendy, které zůstanou na ministerstvu pro místní rozvoj, ale tak, aby opravdu dávaly smysl pro Českou republiku a pro koncepci našeho státu," řekla novinářům po schůzce s prezidentem.

Atmosféru setkání popsala jako velice příjemnou. Šlo prý spíše o vzájemné poznávání, než o rozbor konkrétních problémů. Zemana prý zajímaly její zkušenosti jak v soukromé, tak státní sféře. "A také ho zajímala moje koncepce, koncepční myšlení, systémové myšlení, a zda mi jde o stát, či jenom o ministerstvo," dodala.

Zeman se jí ptal i na její sny, novinářům je ale neprozradila. Zároveň poznamenala, že přijetí nabídky na funkci vyžaduje velkou úvahu.