Podzimní speciál Reflexu Nejkrásnější automobily světa

Podzimní speciál Reflexu Nejkrásnější automobily světa Zdroj: Archív

Vychází podzimní speciál Reflexu – Nejkrásnější automobily světa

V podzimním speciálu Reflexu najdou čtenáři velký fotografický materiál představující nejvlivnější koncepty automobilové historie. Jsou to opravdová auta snů, která se dochovala často pouze v jediném exempláři. To pro změnu Julian Thompson šéf pro vývojový design u automobilky Jaguar, srovnává národní osobitosti v automobilovém návrhářství.

V dalším rozhovoru se vyznává ze své lásky k veteránům profesor Jan Pirk a jedním dechem dodává, že dnešní automobily jsou pro něj jen prostředkem, jak se dostat z bodu A do bodu B. Kolega Petr Vrabec se podíval pod pokličku automobilky Tesla, která vsází na elektromobily.

Požádali jsme fotografa a televizního komentátora Martina Straku, aby nám představil několik z nejvýznamnějších kapitol nejslavnějšího automobilového závodu světa čtyřiadvacetihodinovky ve francouzském Le Mans. Filmový kritik Šimon Šafránek šel po stopách ikonických aut ve filmu a kurátor a výtvarný kritik Radek Wohlmuth se zamyslel, nad automobilovou stopou ve světě výtvarného umění.

Konečně, Radek Laube přináší svědectví z „nejnádhernějšího setkání automobilové smetány“ Concorso d´Elleganza u italského jezera Como a jako tečičku na závěr přidáváme poohlédnutí Jakuba Stehlíka za dokonalostí, luxusem a superdesignem zaniklých značek.

Podzimní speciál Reflexu Nejkrásnější automobily světa je k dostání na novinových stáncích ode dnešního dne. 

Speciál Reflexu Nejkrásnější auta světaSpeciál Reflexu Nejkrásnější auta světa|Archív