Zdroj: Blesk - David Malík

Rodina se v Klášterci rozloučila se zavražděnou Eliškou

Dvě desítky příbuzných a nejbližších přátel se dnes v kostele Panny Marie v Klášterci nad Ohří rozloučily s devítiletou Eliškou, kterou před dvěma týdny podle policie znásilnil a zavraždil pětadvacetiletý bratranec její matky. 

Církevní smuteční obřad byl podle přání rodiny neveřejný. Vedle pozůstalých a známých se ho zúčastnila i starostka Klášterce Kateřina Mazánková. Město rodině se zajištěním pohřbu pomáhalo.

V úterý od 17:00 se v kostele Nejsvětější trojice v Klášterci uskuteční mše za zemřelou dívku. Tam bude moci uctít její památku veřejnost.

Devítiletá Eliška se v úterý 9. září nevrátila ze školy k babičce, u níž bydlela. Její tělo našli policisté při rozsáhlé pátrací akci o den později. Podezřelého, který je bratrancem dívčiny matky, zadrželi ve čtvrtek 11. září. "Kriminalisté zjistili, že muž zřejmě děvče nejprve oslovil a potom vylákal na odlehlé místo nedaleko obce Ciboušov. Tam byla dívka později nalezena bez známek života," řekla už dříve krajská policejní mluvčí Alena Bartošová.

Vrah se přiznal

Pětadvacetiletý muž se v první fázi vyšetřování, ještě před tím, než ho kriminalisté obvinili, k činu přiznal. Policisty také navedl na místo, kam schoval věci zavražděné dívky. Soud ho poslal do vazby, protože by prý mohl ovlivňovat svědky, pokusit se uprchnout nebo opakovat trestnou činnost. V minulosti už byl třikrát soudně trestaný, především za majetkové skutky. Za znásilnění a vraždu dítěte mu hrozí až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

Vyšetřování případu by podle dozorujícího státního zástupce Františka Stibora mohlo být ukončeno do konce roku. Záleží prý především na tom, kdy znalci zpracují posudky.