Birell

Birell Zdroj: YouTube.com

Prahu dnes čeká dopravní omezení, zaplaví ji noční běžci

Pokud se dnes v odpoledních hodinách chystáte do centra Prahy, měli byste počítat s dopravními omezeními. Prahou dnes proběhnou dvě skupiny běžců, kteří poběží pětikilometrový nebo desetikilometrový závod.

Od šesti hodin večer budou například zrušeny tramvajové a autobusové zastávky Náměstí Republiky, Bílá labuť a Dlouhá třída. Nebude tedy jezdit autobusová linka číslo 207, tramvajové linky budou odkloněné. „V souvislosti s touto akcí bude v době od přibližně 18.00 hodin do přibližně 21.00 hodin obousměrně přerušen tramvajový provoz v úsecích Náměstí Republiky – křižovatka u Letenského tunelu, Strossmayerovo náměstí – Čechův most a od přibližně 19.30 hodin do přibližně 21.00 hodin také v úseku Vltavská – Dělnická,“ informuje na svých webových stránkách Dopravní podnik města Prahy.

Další změny se budou týkat i přilehlých tramvajových zastávek. Linka číslo 5 bude z Hradčanské odkloněna přes Spartu a Korunovační a Strossmayerovo náměstí, a to až do devíti hodin večer. Linka číslo 8 bude z Florence odkloněna přes Tešnov, Vltavskou, Strossmayerovo náměstí a Chotkovy sady.

Linka číslo 14 bude z Těšnova odkloněna přes zastávky Vltavská (v ulici Bubenské), Strossmayerovo náměstía Veletržní palác na Výstaviště Holešovice.

„Linka číslo 24 bude z Masarykova nádraží odkloněna přes zastávky Bílá labuť, Těšnov, Vltavská (v ulici Bubenské) a Strossmayerovo náměstí, ukončena bude v zastávce Výstaviště Holešovice. Linka číslo 25 bude ze Strossmayerova náměstí odkloněna přes zastávky Veletržní palác, Výstaviště Holešovice, Nádraží Holešovice, Ortenovo náměstí a Dělnická, odkud se vrátí na svou obvyklou trasu,“ upozorňuje DP. Doprava by se měla vrátit do normálu po 21. Hodině, dopravní podnik přesto doporučuje používat v inkriminované době metro.