Bitcoin

Bitcoin Zdroj: Profimedia.cz

Jeden z prvních investorů do bitcoinu se nechal po smrti zmrazit a chce být oživen

Hal Finney, známý programátor a kryptograf zemřel 28. srpna ve věku 58 let na důsledky amyotrofické laterální sklerózy (kvůli ní běží akce Ice Bucket Challenge). Byl jedním z praotců známého softwaru Tor. A také prvním člověkem, který dostal digitální měnu, bitcoiny, od jejich vynálezce Satoši Nakamaty a podílel se na jejím vývoji.

Nyní však zaujal ještě jinak. Nechal se zmrazit a bude vzkříšen v momentě, kdy lidé objeví lék na jeho nemoc. Informoval o tom například web wired.com, ale i další americká média.

Ihned potom, co ho doktoři prohlásili za mrtvého, naložili Finneyho tělo do letadla, které odletělo směr Arizona. Tam se nachází společnost Alcor Life Extension Foundation, která se zabývá zmražením lidského tělo a jeho následným oživením v budoucnosti. Finneyho krev a ostatní tekutiny byly vysáty z těla a byly nahrazeny roztokem, který Alcor nazývá M-22. Jedná se o chemikálii, která zabrání tomu, aby Finney úplně nepromrznul a mohl se v budoucnosti oživit.

V průběhu dalších dnů se teplota těla sníží na minus 160 stupňů Celsia. Nakonec se tělo přemístí do nádrže s tekutým dusíkem. „Tam zůstane, dokud lidstvo nevymyslí lék na tuto sklerózu a vysoký věk,“řekl Max More, ředitel Alcoru, s kterým se Finney za svého života přátelil.

Problémem je, že žádný člověk doposud nebyl úspěšně po zmrazení oživen. Mnoho vědců navíc považuje celou myšlenku za nesmysl. ,,S tím ale Finney neměl problém, protože měl vždy rád nové technologie a věřil jim, řekla jeho manželka Fran, která poté, co sama zemře, se také nechá zmrazit firmou Alcor.