Tomio Okamura

Tomio Okamura Zdroj: Facebook/Tomio Okamura

Hoax Factory: Nejen Dolejš, ale i Okamura rád underground

Mohutnou vlnu nelibosti u komunistických příznivců nedávno vyvolalo, když si komunista Jiří Dolejš připnul na svou facebookovou zeď příspěvek s textem „Legenda“ a k tomu fotografii symbolu undergroundu a odporu proti komunismu – skupiny The Plastic People of the Universe. Možná, že identifikace politiků se skupinami, která se zdá být nečekaná, se stala novým módním trendem.

Své fanoušky se o tom nyní snaží přesvědčit poslanec Tomio Okamura, známý to předseda populistického hnutí Úsvit. Známý bojovník proti Romům a imigraci totiž zveřejnil na své oficiální facebookové stránce fotografii, kde má dlouhé vlasy. Okamura tak chce pravděpodobně najít další voliče, které ztratil příchodem a odchodem Kláry Samkové a Večerníčka. Okamura se tedy nyní hodlá snažit o zvýšení oblíbenosti své osoby a vylepšení pošramoceného image především mezi inteligencí, disidenty a hlavně tzv. „máničkami“, které trestal minulý režim.

Podle zdroje, jež si nepřeje vyzradit své jméno, se dokonce Okamura bude snažit o zpětné zařazení svého jména mezi členy skupiny The Plastic People of the Universe. „Když Babiš není agent, tak já bych mohl být Plastic,“ vysvětluje své pohnutky předseda Úsvitu. Pokud prý skupina Okamurovo jméno mezi členy nezařadí, hodlá svou věc údajně Okamura vyřídt soudní cestou.