Rumburská nemocnice

Rumburská nemocnice Zdroj: Blesk - David Malík

Zdravotní sestra vpíchla pacientce draslík, policie ji obvinila z vraždy

Policie obvinila někdejší sestru z Lužické nemocnice v Rumburku kvůli úmrtí pacientky z vraždy. Padesátileté ženě hrozí deset až 18 let vězení, řekla dnes mluvčí policie Ústeckého kraje Veronika Hyšplerová.

Kriminalisté navrhli, aby byla žena umístěna do vazby, o návrhu nyní rozhoduje soud. Dnešní Mladá fronta Dnes s odvoláním na nejmenovaný policejní zdroj uvedla, že sestra z Lužické nemocnice prováděla eutanazii, ze soucitu prý dávala vážně nemocným pacientům větší dávky léků, a tak jim pomohla zemřít. Nemocnice už dala ženě výpověď.

"Krajští kriminalisté na základě trestního oznámení vyšetřují případ úmrtí pacientky v Lužické nemocnici v Rumburku. V této souvislosti zadrželi padesátiletou ženu, která ve zdejší nemocnici pracovala. Policejní komisař jí sdělil obvinění z trestného činu vraždy," uvedla dnes policie na svém webu.

Hyšplerová řekla, že žena byla obviněna z vraždy "podle prvního odstavce" trestního zákoníku. "Kdo jiného úmyslně usmrtí, bude potrestán odnětím svobody na deset až osmnáct let," píše se v této části zákoníku. Policie uvedla, že nemocnice s ní při vyšetřování případu "plně spolupracuje".