Bobr evropský – portrét na občanský průkaz

Bobr evropský – portrét na občanský průkaz Zdroj: Jiří X. Doležal

Co má společného bobr s teroristou z Hamásu aneb Zhoubný kult slabšího

Evropa a její civilizace vykazuje řadu známek nezadržitelného úpadku. Až symbolicky to vyvstane, když se zblízka podíváme na celoevropskou, a alespoň na východním pobřeží USA i americkou módu omlouvat, šanovat, zrovnoprávňovat a podporovat slabšího, i když je zjevně v neprávu. Podívejme se tedy na to, co má společného bobr evropský, terorista z Hamásu a obvyklá soudní praxe posuzování násilných trestných činů u nás.

Bobr evropský je poměrně hostilní a nebezpečný hlodavec, výjimkou nejsou ani napadení člověka či dokonce usmrcení člověka bobrem. Bobr systematicky ničí lidské vodohospodářské stavby - rybníky a hráze, a devastuje stromy v širokém okolí svého bydliště.

Letošní válka v pásmu Gazy začala tak, že teroristé z Hamásu na západním břehu Jordánu unesli a zavraždili dva šestnáctileté a jednoho devatenáctiletého židovského mladíka. Když je začala izraelská policie a armáda (bez použití násilí, pouze obrovskou policejní šťárou) hledat, spustil Hamás z pásma Gazy raketovou kampaň proti izraelským civilním cílům. A už nešlo jenom o ostřelování doma dělanými raketami z vodovodních trubek, ale také o nasazení moderních raketových systémů, které doletí až do Tel Avivu.

V České republice je zvykem, že při násilné trestné činnosti dostává větší flastr ten, kdo přežil, a nikoliv ten, kdo začal. Za posledních deset let proběhly medii desítky případů takzvané „nepřiměřené sebeobrany“ s často fatálními dopady na život člověka, který se bránil napadení a dle názoru soudu to přehnal, řečí zákona „obrana byla zcela zjevně nepřiměřená intenzitě útoku“. Pátého srpna v jedné takové cause až Nejvyšší soud osvobodil muže, který byl napaden, a při sebeobraně zlomil agresorovi nohu. Dva stupně nižších soudů jej předtím odsoudily.

Co tyhle tři zdánlivě zcela odlehlé causy spojuje? Jednoduchá věc: Ve všech případech měl pravdu ten, kdo byl slabší, případně ten, kdo dostal víc na hubu. To, kdo konflikt začal, kdo první použil násilí a tak rozhodl, že k boji dojde, není důležité. Důležité jsou sympatie k slabému, roztomilému, ukřivděnému a poraněnému.

Bobr systematicky devastuje lesní porosty kolem říčních toků a ničí protipovodňové i rybniční hráze, jeho místo je v rezervacích, v normální přírodě by měl být zvěří a jeho stavy by měly být redukovány odstřelem. Je však přísně chráněn a křivdit bobru - třeba mu bořit hráz nebo zavážet noru - může skončit od přestupkového přes správní řízení až trestním stíháním. Bobr je totiž roztomilý a donedávna ohrožený, slabý, čistí si pravý i levý zub, a proto musí být vždy v právu.

Palestinští teroristé z Hamásu jsou nesporně sexy, romantičtí a exotičtí, a rozhodně slabší než IDF - izraelská armáda. Přestože jsou vyzbrojeni lépe a lépe, tanky ani Iron Dome fakt nemají. Navíc žijí v nuzných podmínkách, protože zahraniční dotace, které by stačily proměnit celé pásmo Gary na krytý akvapark (dosáhly v letech 2008 - 1.polovina 2010 částky přes dvě stě milionů korun na kilometr čtvereční), šéfové Hamásu peníze rozkradli a za zbytek nakoupili zbraně proti Izraeli. Protože umístili své muniční sklady a odpalovací rampy do hustě obydlených oblastí, nemocnic a škol OSN, nevyhnutelně došlo při likvidaci těchto útočných zařízení k velkým ztrátám na životech arabských obyvatel, kteří třeba nejen nebyli členy Hamásu, ale dokonce ho ani nevolili. Přesto jsou sympatie celosvětové veřejnosti na straně teroristů z Hamásu. Proč? No protože jsou slabší. Sice tu válku začali, ale dostali víc přes hubu, tak mají rozhodně pravdu oni, a ne nějací Židi!

Konečně v České republice musí často až nejvyšší patro justice osvobozovat lidi od trestů, které jim obecné soudy naložily za „nepřiměřenou obranu“. Případů, kdy někdo někoho přepadne, ke svému překvapení dostane nakládačku, a následně přepadeného zavřou za ublížení na zdraví, jsou kvanta. Soudy se při posuzování fyzického konfliktu stále nenaučily dostatečně zohledňovat, že vinu za ublížení na zdraví útočníka samozřejmě nese on sám, a ne přepadený. Kdyby nezaútočil, nic by se mu nestalo.

Euroamerická civilizace je posedlá kastrujícím kultem slabosti, obdivu k ní a její adorace. Vzhledem k tomu, že takový hodnotový a postojový systém je zcela proti směru přirozené evoluce, přírodního výběru, dovede s největší pravděpodobností euroamerickou civilizaci ke svému konci. Česká republika bude postupně rozvrtána bobry, zaplavena islámskými extremisty, a přeživší české obyvatelstvo si zvykne, že když jim někdo ubližuje, tak nesmí ani ceknout.

Reflex 33 - obálkaReflex 33 - obálka|ArchívCelá článek najdete v novém vydání časopisu Reflex, jež vychází ve čtvrtek 14. srpna.