Muž, který zabil na Smíchově dívku (21)

Muž, který zabil na Smíchově dívku (21) Zdroj: Blesk

Muž, který včera zabil mladou dívku, se sám přihlásil na policii

Včera okolo páté ráno srazil řidič BMW teprve jedenadvacetiletou dívku na náměstí Kinských. Podle informací Policie ČR ji smetl z autobusové zastávky nedaleko Švandova divadla. Muž z místa nehody utekl, policie po něm pátrala. Nyní se však sám přihlásil.

„Přivolaní zdravotníci se snažili teprve jednadvacetiletou ženu zachránit, ta ovšem utrpěla bohužel velmi vážná zranění, kterým na místě podlehla. Policejní hlídky včetně psovoda propátrávají okolí nehody a hledají mladého muže, který měl od nehody utéct do nedalekého parku. Touto tragickou událostí se zabývají kriminalisté z odboru vyšetřování dopravních nehod a policisté z oddělení dopravních nehod, kteří ohledávají místo neštěstí, zajišťují svědky a zjišťují, zda nehodu zachytil kamerový systém,“ popsala v tiskovém prohlášení policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Muž je teprve čtyřiadvacetiletý, usmrcené dívce bylo jedenadvacet. Policie včera začala rozsáhlé pátrání, žádal o pomoc veřejnost, večer se však mladík sám přihlásil na policejní stanici. „Detektivové, kteří případ vyšetřují, zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku. Za tyto skutky hrozí až šestiletý pobyt za mřížemi, nicméně kriminalisté nevylučují, že se ještě právní kvalifikace během vyšetřování případu změní,“ dodala Rösslerová.