Vláda, ministři i státní úředníci se nám snaží namluvit, že špatně čerpáme fondy EU. Tedy, že je čerpáme málo. Existují ale i důkazy, že by se čerpání mělo ihned zakázat kvůli zřejmé zvrhlosti použití. Příkladem může být přihlouplý projekt „Téma roku Orlických hor a Podorlicka“, který je podpořen z Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod. Je placen i z peněz českých a evropských daňových poplatníků.

Vláda, ministři i státní úředníci se nám snaží namluvit, že špatně čerpáme fondy EU. Tedy, že je čerpáme málo. Existují ale i důkazy, že by se čerpání mělo ihned zakázat kvůli zřejmé zvrhlosti použití. Příkladem může být přihlouplý projekt „Téma roku Orlických hor a Podorlicka“, který je podpořen z Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod. Je placen i z peněz českých a evropských daňových poplatníků. Zdroj: print screen deník Metro

Zvrhlost a absurdita za peníze EU: Krásná díky Orlickým horám a Podorlicku

Vláda, ministři i státní úředníci se nám snaží namluvit, že špatně čerpáme fondy EU. Tedy, že je čerpáme málo. Existují ale i důkazy, že by se čerpání mělo ihned zakázat kvůli zřejmé zvrhlosti použití. Příkladem může být přihlouplý projekt „Téma roku Orlických hor a Podorlicka“, který je podpořen z Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod. Je placen i z peněz českých a evropských daňových poplatníků.

Reklamy k tomu, že se „žena stane krásnou proto, že navštíví Orlické hory a Podorlicko“ je skutečně nesmyslná a jedná se tak o evidentní plýtvání veřejných peněz. Inzerát na něco podobného vyšel například v dnešním deníku Metro (patří ministru financí Andreji Babišovi) a kromě jiného je na něm uvedeno heslo „Investice do vaší budoucnosti“. Do koho budoucnosti jde podobná investice? Jedině do budoucnosti těch, kteří se na podobných věcech přiživují.

Čtěte s námi z tohoto „hutného“ projektu:    

„Nedotčené Orlické hory a Podorlicko jsou elixírem krásy a zdraví,“ hlásá reklamní slogan projektu Téma roku Orlických hor a Podorlicka. Elixír krásy? Hmm…

Pojďme ale dál: „Vypravte se za nimi a nechte se inspirovat originální módou, gastronomií či silnými životními příběhy. Vezměte s sebou děti, muže, zkrátka celou rodinu a staňte se krásnou díky Orlickým horám,“ zní celý pouták projektu, který má na starosti i Evropská unie. Ví ale proboha někdo, co je originální móda Podorlicka? Proč by měl člověk vyjet právě tam za originální módou je proto naprostou záhadou. Mimochodem o módě se na oficiálních stránkách projektu nepíše pro jistotu vůbec nic.

To samé gastronomie. Čím je místní kuchyně tak originální a specifická? Webovky projektu lákají na cibulovou marmeládu. Možná právě ta vám přidá na kráse.

Tímto bychom chtěli vyzvat všechny ženy, které se staly krásnými jen proto, že navštívily Orlické hory ia Podorlicko a pojídaly třeba cibulovou marmeládu, aby se nám ozvaly.

Třeba to byla Taťána Kuchařová, která získala titul Miss World 2006. „Své dětství, v podhorském městě Opočno, trávila nejkrásnější žena světa Taťána Kuchařová, která tu má stále celou rodinu,“ se například dozvíte z popisu, proč máte přijet. Takže stačí přijet a bude někdo krásný jako Kuchařová?

Pořád to ale není všechno.

Pod heslem Životní příběhy najdeme i toto: „Orlické hory a jejich podhůří jsou výjimečnou krajinou, ve které žilo a žije množství výjimečných žen,“ stojí na stránkách projektu. „Narodili se tu oba rodiče Madeleine Albrightové (bývalá ministryně zahraničních věcí USA).“ Působí podobné konstatování jako životní příběh? Rozhodně ne. Dalším lákadlem ze sekce životních příběhů jsou totiž babky kořenářky. Zajímavé, zajímavé…

Když se podíváte na webové stránky projektu, www.krasnadikyhoram.cz, hned první věc, která vás udeří do očí, je sekce „KAM ODLOŽIT MUŽE“. Zatím je ještě stále v procesu, takže ho budete muset brát všude s sebou. Snad se ale najde i zde místo, kam ho pak, milé ženy, „odložíte“.

Ještě si pořád ministři a úředníci myslí, že „neumíme“ vyčerpat (v tomto případě doslova vydojit) peníze z fondů EU? A co ministryně české vlády? Vzaly by nějakého muže sebou do Orlických hor a tam ho odložily? Nebo pojedou samy, aby byly ještě krásnější?

Vláda, ministři i státní úředníci se nám snaží namluvit, že špatně čerpáme fondy EU. Tedy, že je čerpáme málo. Existují ale i důkazy, že by se čerpání mělo ihned zakázat kvůli zřejmé zvrhlosti použití. Příkladem může být přihlouplý projekt „Téma roku Orlických hor a Podorlicka“, který je podpořen z Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod. Je placen i z peněz českých a evropských daňových poplatníků.Vláda, ministři i státní úředníci se nám snaží namluvit, že špatně čerpáme fondy EU. Tedy, že je čerpáme málo. Existují ale i důkazy, že by se čerpání mělo ihned zakázat kvůli zřejmé zvrhlosti použití. Příkladem může být přihlouplý projekt „Téma roku Orlických hor a Podorlicka“, který je podpořen z Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod. Je placen i z peněz českých a evropských daňových poplatníků.|print screen deník Metro