Jan Kubiš

Jan Kubiš Zdroj: Petr Topič / Mafra / Profimedia.cz

Neodborný výběr „odborníků“: Šéf ředitelství silnic Kubiš skončil po čtyřech měsících

Vláda slibovala konsolidaci státní správy a nástup odborníků, ale realita svědčí o pravém opaku. Minulý týden se poroučel ředitel protikorupčního úřadu policie, ministryně spravedlnosti Válková platí už několik měsíců dva šéfy věznic a dnes bylo oznámeno, že skončil generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic Jan Kubiš. Už po čtyřech měsících!

 

Ředitelství silnic dočasně povede šéfka správního úseku Soňa Křítková, dokud se ve výběrovém řízení nepodaří najít nového generálního ředitele. ČTK to řekl ministr dopravy Antonín Prachař.

Kubiš přitom nahradil Jiřího Mayera, který předtím od února působil jako pověřený ředitel. Tehdy v únoru Prachař odvolal generálního ředitele Pavla Kočicu. Tolik změn za půl roku, to málokterý úřad pamatuje.

„Kubiš má dostatečné znalosti z nastavování systémů,“ uvedl ale před několika měsíci pro deník E15 ministr Prachař. Nový šéf si podle něj kolem sebe dokáže vybudovat nový tým odborníků, což je důvod, proč do čela organizace nejmenoval stavaře, ale ekonoma a manažera.

Výsledek už známe, „nastavení procesů“ opět nevyšlo. A dál na to doplácí daňový poplatník.