Víte vlastně, s čím souhlasíte? Facebook vás má v hrsti

Víte vlastně, s čím souhlasíte? Facebook vás má v hrsti Zdroj: Profimedia.cz

Víte vlastně, s čím souhlasíte? Facebook vás má v hrsti

Svěřili jste všechny své fotografie či informace o vašich osobních vztazích Facebooku? A udělali jste to bez toho, abyste si přečetli podmínky používání této sociální sítě? Tomu se nelze divit, protože jste to samé, co miliony jiných lidí. Výzkumníci z Carnegie Mellon University totiž spočítali, že průměrný člověk, pokud by četl všechny podmínky užívání, by nad tím strávil neuvěřitelných 76 dní. Informace přinesl web Huffington Post.

Zde přinášíme několik kontroverzních klenotů ze smlouvy, kterou jste jako uživatel uzavřel s Facebookem.

Nic, co děláte na Facebooku, není soukromé: Správce sítě může použít veškeré informaci o vás pro zpřesnění reklamy. Informace použije všechny, ať už to jsou informace na vaší zdi nebo soukromé zprávy.

To, co smažete, Facebook také použije: FB studuje i statusy nebo zprávy, které napíšete, a předtím, než je odešlete, je smažete. Neunikne mu vůbec nic, pokud chce.

Smazat kompletně účet je nemožné: Účet sice můžete smazat, ale vaše data Facebook uchová, stejně jako vaše videa, která byla sdílena ostatními uživateli.

Facebook prodává vaše informace ostatním firmám a společnostem: S tímto také souhlasíte. Odměnu nečekejte, souhlasili jste totiž s tím, že žádnou nedostanete.

Facebook ví naprosto přesne, kde jste a s kým jste: Zaškrtnutím tlačítka pozice na FB začne síť sledovat nejen váš pohyb po internetu, ale i pohyb ve skutečném světě. Facebook plánuje nabízet produkty podle podniků, kolem kterých často procházíte…

Facebook vás napráská vládě: Jako každá jiná společnost, je i FB zákonem nucený ke spolupráci při vyšetřování kriminální aktivity. Proto vaše data bez mrknutí oka pošle policii nebo jiné státní organizaci.