Indická dívka

Indická dívka Zdroj: Profimedia

Odporný trest: Rada starších nařídila v Indii znásilnit dívku proto, že její bratr obtěžoval jinou ženu

Čtrnáctiletá dívka byla minulou neděli v Indii znásilněna poté, co to nařídila rada starších v jedné vesnici na východě země. Dívka se přitom vůbec ničeho nedopustila, byla to pomsta za to, že její bratr obtěžoval cizí ženu. Informovala o tom agentura AP.

Dívka byla vtažena do lesa nedaleko vesnice Bokaro ve východoindickém státě Džhárkhand. Tam ji znásilnil předák vesnice a manžel ženy, kterou měl předtím obtěžovat bratr dívky. Vše předtím schválila rada starších. Podobné tresty jsou v Indii vykonávány jako pomsta rodin, které byly samy něčím postiženy. Jenže matka dívky vše nahlásila policii a oba muži již byli obviněni ze sexuálního zločinu. V poutech skončil i bratr dívky kvůli obtěžování.

Vesnické rady přitom nadále na mnoha místech Indie řeší spory místo úřadů, které někde ani neexistují. Dokonce rozhodují i o tom, kdo by měl být popraven. Mnoho rozhodnutí se týká právě žen, které jsou v údajně největší demokracii světa na mnoha místech soustavně utlačovány, znásilňovány a ponižovány.

Například v lednu jedna rada starších v Západním Bengálsku nařídila gangu zločinců, ať hromadně znásilní dvacetiletou ženu jen proto, že se zamilovala do muže z jiné komunity.