Dvě desítky zapálených autobusů a vyrabovaný obchod jsou výsledkem násilností způsobených rozlícenými Brazilci po zdrcující prohře jejich týmu v semifinále světového šampionátu s Německem.

Dvě desítky zapálených autobusů a vyrabovaný obchod jsou výsledkem násilností způsobených rozlícenými Brazilci po zdrcující prohře jejich týmu v semifinále světového šampionátu s Německem. Zdroj: ČTK

Brazilci neunesli prohru s Německem. Rozlícený dav v Sao Paulu zapálil 20 autobusů

Dvě desítky zapálených autobusů a vyrabovaný obchod jsou výsledkem násilností způsobených rozlícenými Brazilci po zdrcující prohře jejich týmu v semifinále světového šampionátu s Německem. K nepokojům došlo podle policie v nejlidnatějším brazilském městě Sao Paulu, na dalších místech země byl převážně klid.

Během večerních násilných akcí shořelo 20 autobusů v garážích na jihu města a tři další stroje v jiných částech Sao Paula. V témže městě vyrabovali neznámí pachatelé obchod s elektronikou náležející k velkému brazilskému řetězci.

Žádné další rozbroje z velkých měst včetně Bela Horizonte, kde se hrál semifinálový zápas, úřady nehlásí.

Brazílie byla před mistrovstvím dějištěm masových protestů a násilných akcí motivovaných sociální nespokojeností, které však ustaly se začátkem šampionátu, na němž byla až do úterka domácí reprezentace úspěšná.

Dvě desítky zapálených autobusů a vyrabovaný obchod jsou výsledkem násilností způsobených rozlícenými Brazilci po zdrcující prohře jejich týmu v semifinále světového šampionátu s Německem. Dvě desítky zapálených autobusů a vyrabovaný obchod jsou výsledkem násilností způsobených rozlícenými Brazilci po zdrcující prohře jejich týmu v semifinále světového šampionátu s Německem. | EPA