Fotografie

Fotografie Zdroj: internal

Terorista Bagdádí si nežije vůbec špatně. Hodinky Omega na jeho zápěstí stojí 130 000 korun

O prvním veřejném projevu chalífa Ibrahíma, vůdce Islámského státu v Iráku, za jehož jménem se skrývá džihádista Abú Bakr al-Badgágí, jsme vás již informovali o víkendu. Tento muž sám sebe teď popsal jako pokorného muslima. Nosí ale hodinky za 130 tisíc korun jako někteří zbohatlíci. Upozornil na to web news.com.au.

Hodinky, které měl při svém prvním kázání, jež je zachycené na videu z iráckého Mosulu (předtím se léta důsledně skrýval) jsou podle odborníků Omega seamaster Aqua Terra, které stojí 130 000 korun. Podle bezpečnostních expert to naznačuje, že Bagdádí a jeho skupiny mají dost financí, které podle všeho pochází z ropných polí z území, které jsou pod jejich kontrolou. V Iráku džihádisté také vyplenili mnoho bank a dalších finančních institucí.

Bagdádí na zveřejněném videu oficiálně zveřejnil svůj plán a vybudování nového muslimského chalífatu, který by měl zasahovat od severu Afriky po Blízký východ až například do Rakouska.

Na videu mimo jiné Bagdádí prohlásil: “Jsem váš vůdce, i když nejsem nejlepší z vás. Takže pokud vidíte svět jako já, pomozte mi. Pokud si myslíte, že to dělám špatně, poraďte mi a narovnejte tak naší cestu. Následujte mě, dokud já následuju Boha.” To zní celkem pokorně. Ale co ty hodinky za 130 tisíc?