Charmaine Webster

Charmaine Webster Zdroj: Mark Calleja, News Corp Australia

Narodila se před 40 lety, ale neexistuje. Příběh ženy, která nemůže mít nic. Chybí ji rodný list

Australanka Charmaine Webster se narodila před 40 lety, ale ani za tu dobu se jí nepodařilo před úřady prokázat svoji totožnost. Má řidičák, má diplom z univerzity, ale oficiálně neexistuje. Nevlastní totiž rodný list. Na tento naprosto absurdní případ poukázal web news.com.au.

Paní Webster neví, kde se narodila, v jaké nemocnici, ani dokonce netuší, zda se tak stalo v Austrálii. Jednalo o neregistrovaný porod a proto žena nemá rodný list. Co všechno to způsobilo? Nemůže mít řidičák, nemůže vlastnit cestovní pas, nemůže pracovat na plný úvazek, je uvězněna ve své zemi a vlastně neexistuje. Úředníci nebyli schopni vyřešit její případ ani za 40 let! Tak se do toho konečně pustila média, protože případ je podle všech zcela absurdní.

Svoji totožnost se snaží Charmaine Webster prokázat před různými vládními agenturami již přes 20 let. Výsledek žádný. Většinu života prožila podle svých slov v australském státě Queensland, v současnosti žije se svým manželem a dvěma dospívajícími dětmi ve městě Ipswich.

Paní Webster se narodila Rexfordu Blackovi a jeho ženě Jennifer 19. února 1974. Její narození ale nebylo úředně zaznamenáno. Proč, to nikdo neví. Podle některých informací ji mohli rodiče zneužívat a ona na čas ztratila pojem o realitě. Její širší příbuzenstvo má také nedostatek informací.

Problémy nastaly, když se přitvrdily v Austrálii zákony a například zaměstnavatelé dostávají vysoké pokuty, pokud najímají pracovníky, kteří nemohou prokázat své australské občanství. I přes problémy se ale žena v roce 2006 vdala, pomohl ji v tom jeden soudce. Jak to mohl udělat bez dostupných papírů, zůstává také záhadou.

Na případ teď opět upozornila média. Zda se něco stane, se jen uvidí. Ale příběh je to na krásný hollywoodský film.