Podezřelý

Podezřelý Zdroj: Policie ČR

Vraždy taxikářů: Policie má podobiznu důležitého svědka. Je možné, že je to vrah

Pražská policie dnes zveřejnila podobiznu důležitého svědka v kauze vražd tří pražských taxikářů. Policejní mluvčí Hana Jeřábková připustila, že by muž na identikitu mohl být i pachatelem. Zároveň uvedla, že anonymní dárce nabídl za informace, které povedou k dopadení vraha, 100.000 korun.

Policisté se v současné době snaží zjistit totožnost muže, jehož podobu se jim podařilo sestavit po výsleších svědků i práci v terénu.

"Proto touto cestou žádáme širokou veřejnost o případná svědectví či informace v případě, že by muže na identikitu někdo poznal a byl by schopen kriminalistům sdělit relevantní skutečnosti, které by vedly k jeho vypátrání," sdělila Jeřábková.

Lidé podle ní mohou kdykoliv volat na bezplatnou tísňovou linku 158 nebo se obrátit na kteroukoliv policejní služebnu.

První vražda taxikáře se stala počátkem letošního února. Tělo dvaačtyřicetiletého muže se našlo v zaparkovaném autě v Lužické ulici v Praze 2. Další dvě vraždy přibyly v dubnu, mrtví taxikáři tentokrát leželi na polní cestě u Uhříněvsi. Pachatel či pachatelé vražd si řidiče vždy zastavili v centru Prahy a požádali o odvoz na okraj města.