Bring Back Our Boys!

Bring Back Our Boys! Zdroj: Facebook

Izrael volá o pomoc. Bring Back Our Boys!

Po rozsáhlé celosvětové kampani, která se spustila na pomoc dívkám unesených teroristickou organizací Boko Haram a nesla název či „hashtag“ BringBackOurGirls, přichází z Izraele zpráva, že několik izraelských studentů unesl radikální Hamás. Řekl to před několika dny izraelský premiér Benjamin Netanjahu. S informací přišla jako první Česká televize.

A tak se nyní sociálními médii v současné době šíří kampaň, která se, stejně jako v případě nigerijských gymnazistek, projevuje focením se s nápisem Bring Back Our Boys. Kampaň však zatím nedosáhla masovosti srovnatelné s tou předchozí, což je dané nižším počtem pohřešovaných.

Od minulého čtvrtka pohřešují rodiny 3 izraelské studenty, které podle facebookových stránek hnutí BringBackOurBoys unesli příslušníci palestinského hnutí Hamás, když se vraceli domů ze školy. Dvěma chlapcům bylo 16 let, třetímu 19. Informace, že za únos může právě Hamás, však není potvrzená.

Premiér Netanjahu na nedělní schůzi vlády řekl, že odpovědnost za teroristický čin nese hnutí Hamas, a dodal, že je to týž Hamas, s nímž vytvořil koalici palestinský prezident Mahmúd Abbás. Izraelského premiéra citovala Česká televize.

Nařčení premiéra Netanjahua však palestinská strana odmítá. Hamas s únosem podle Palestinců nemá žádné spojení. Po chlapcích, studentech náboženské školy, izraelská policie intenzivně pátrá.