Soraya Post

Soraya Post Zdroj: Reuters

Švédské feministky ovládly sociální sítě a dostaly se poprvé do Evropského parlamentu

V evropském zákonodárném sboru usedne poprvé i zástupkyně švédská Feministické iniciativy (Feministiskt initiativ). A jak tvrdí mediální a PR odborníci, je to i díky její obrovské aktivitě na sociálních sítích. Informoval o tom web thelocal.se.

Feministickou iniciativu bude zastupovat Soraya Post (57) a do Bruselu a Štrasburku jí podle všeho vynesly sociální sítě. Feministky mají totiž na svém Facebooku větší podporu než místní sociální demokracie a středová strana premiéra Frederika Reinsfeldta.

„V každém případě udělala Feministická iniciativa na Facebooku a Twitteru velký dojem. Podařilo se jí mobilizovat aktivní a on-line naladěné voliče,“ říká Hampus Brynolf ze společnosti Intellecta Corporte agentuře TT.

Šéfka strany Gudrun Schyman například velmi aktivně komunikovala na Twitteru a předčila v tom většinu svých konkurentů. Podle Brynolfa použila strana sociální sítě i z velmi pragmatického důvodu – neměla na velkou klasickou kampaň dost peněz. Aktivita feministek na sítích prý v dubnu a květnu vzrostla o více než 400 procent.