Vrah taxikářů

Vrah taxikářů Zdroj: Blesk - David Malík

Stane se z vraha taxikářů český Zodiak?

Takzvaní organizovaní sérioví vrazi mají velkou šanci, že nebudou nikdy odhaleni a dopadeni. Vrah tří taxikářů, které zastřelil letos na jaře na periferii Prahy, a pak s jejich vozy klidně Prahou jezdil (možná si dokonce hrál sám ve voze zavražděného na taxikáře) a nechal je zaparkované na Vinohradech, k tomuto typu vrah patří. Stejně jako slavný sériový americký vrah Zodiak, který v okolí Kalifornie řádil na konci šedesátých a v první polovině sedmdesátých let.

Zodiakova totožnost je dosud neznámá. Připsáno je mu šest vražd, on sám tvrdil, že lidí zavraždil sedmatřicet. Po vraždách psal do amerických novin i policistům, vysmíval se jim, provokoval. Do dopisů přidával šifru, v níž mělo být ukryto jeho jméno. I když se ji podařilo prolomit, jméno je stále neznámé.

Za víc než čtyřicet let, jež od aktivit Zodiaka uplynuly, se objevilo množství „zaručených“ odhalení. To poslední je čerstvé – před pár týdny vyšla v USA kniha Nejnebezpečnější ze všech zvířat, jejíž autor Stewart tvrdí, že Zodiakem byl jeho biologický otec. Jeho důkazy jsou natolik silné, že policie z Riverside případ Zodiak znovu otevřela.

obálka 22obálka 22 | ReflexCo má Zodiak společného s vrahem taxikářů? Co spojuje organizované sériové vrahy a co jsou zač? Nejen o tom v článku Vrah mezi námi v právě vycházejícím Reflexu.