Madrid palác

Madrid palác Zdroj: wikipedia.org

Absurdní a podivné zákony a vyhlášky, které platí ve Španělsku

Každá země má některé podivné zákony. Podíváme se na osm z nich, které v současnosti platí ve Španělsku. Informace zveřejnil web thelocal.es.

V roce 2007 město Cádiz v jižním Španělsku zakázalo házení rýže na svatbách. Údajně se pak na ní někteří hosté zranili a rýže lákala i místní holuby a vrabce.

Stejně jako mnoho dalších zemí má i Španělsko pravidla, jaká jména lze dát dětem. Například Stalin a Mao jsou jména povolená, ale Jidáš a Kain nikoli. Zakázané je i jméno Mandarina, což je jméno ovoce a prý není vhodné pro lidskou bytost.

V Seville je zase nezákonné vytřepávat deky či oblečení z oken, které ústí na ulici. Na veřejném prostranství nesmíte po vyprání ani sušit „nevhodné“ prádlo, třeba podprsenky a kalhotky. Pokuta je až 3000 euro.

Metropole Madrid chce také zajistit dodržování odpolední siesty. Podle nového návrhu nebudou smět pouliční zpěváci vystupovat mezi 15 a 17 hodinou odpoledne.

Prostitutky pracující na silnicích u města Els Alamus v Katalánsku musí nosit v „práci“ barevné bezpečnostní vesty, aby byly dobře vidět řidiči. Jinak riskují pokutu ve výši 40 euro.

Od 1. června nesmí nikdo chodit ve městě Palma de Mallorca svlečený. Jen hezky v košili, blůzce či tričku. Porušení se trestá až 600 eury.

Španělsko je úřadujícím mistrem světa ve fotbale, ale na ulicích nesmí hrát fotbal ani děti. Pokuta až 1000 euro.

Psa venčit samozřejmě v Madridu můžete. Ale pozor! Nesmíte jich venčit více než osm najednou. No …