Džihád je sexy

Džihád je sexy Zdroj: fotomontáž Jan Ignác Říha

Džihád je pro stále více muslimů sexy, děje se tak i v Česku. Západ tomu přihlíží

V polovině dubna bylo uneseno muslimskými radikály v Nigérii téměř 280 dívek ze střední školy. Pak musely konvertovat na islám, některé byly provdány za teroristy, další prodány do otroctví – za 240 korun „za kus“, jako zvířata. Džihád, islámská svatá válka, se tak šíří po světě nejrůznějšími způsoby. A děje se to skrytě i v Česku.

Západní svět se několik týdnů po únosu nigerijských středoškolaček najednou probral a žádá rozhodný zásah. Na osudu nevinných dívek se přece dají nasbírat politické body. Francouzský prezident François Hollande společně s několika africkými vůdci hovoří o vojenském zásahu proti teroristické islamistické skupině Boko Haram, která má únos na svědomí. Michelle Obamová, manželka amerického prezidenta, zahájila kvůli nim na Twitteru kampaň „Bring Back Our Girls“ (Vraťte naše dívky). Přidala se herečka Angelina Jolie či vnadná modelka Irina Shayk, přítelkyně nejlepšího fotbalisty světa Christiana Ronalda.

Jenže únos ukazuje pouze špičku pověstného ledovce nebezpečného a trvalého šíření muslimského fundamentalismu formou džihádu po celém světě, kterému západní demokracie léta přihlížejí, protože je limitují často nesmyslné zásady multikulturalismu a politické korektnosti.

Velmi se navíc mýlí ten, kdo si myslí, že únos školaček se dotýká pouze nějaké nestabilní části vzdálené Nigérie, že to jde zcela mimo nás.

Únos je důkazem toho, že džihád jen mění některé formy svého boje a že „přeskakuje“ dál a dál z jedné země do druhé. Někde má formu teroristických útoků, jinde podobu revolucí a válek (Egypt, Libye, Sýrie, Irák, Afghánistán), v západním světě se projevuje šířenou indoktrinací nevěřících (nemuslimů) či vydáváním knih s obsahem, který přímo vyzývají k poboření základů euroatlantické civilizace a nastolení nových pořádku. Jako se to například děje nenápadně, ale systematicky, i v České republice.

Navíc spojovat si džihád pouze s atentáty a vousatými muži s kalašnikovem v ruce, je největší omyl, kterému Západ v posledních dvaceti letech podlehl. Moderní svatá válka vypadá i takto:

Vynucené sňatky, vymývání mozků, násilné obracení na islám, programové znásilňování, ponižování a separace dívek a žen ve veřejném životě, únosy, zabíjení učitelů a zdravotníků, naprostá netolerance k jiným náboženstvím či „nákup“ mladých hochů pro potřeby boje (v Sýrii bojují na straně islamistických povstalců i stovky mladíků, kteří mají francouzský, norský, britský, španělský, belgický, nebo ruský pas).

Ale současně k tomu patří i dlouhodobé budování muslimského školství, zdravotnictví a bankovnictví, stavby mešit i kulturních center, vznik nadací, studium v zahraničí, které někdo platí (dost často bohaté ropné státy jako Saúdská Arábie či Katar). Rychle přichází pro muslimské bratry a sestry i rádoby nezištná pomoc v případě katastrof a přírodních pohrom. Masové je v současnosti také vydávání knih, vlastní televizní stanice, rádia a, samozřejmě, dokonalé ovládnutí určitého prostoru na internetu i sociálních sítích.

obálka 21obálka 21|ReflexVelkou analýzu moderních forem džihádu ve světě i v České republice čtěte v novém Reflexu, který vychází 22. května.