Legandární Marilyn Monroe. Kdo by vedle ní nechtěl odpočívat?

Legandární Marilyn Monroe. Kdo by vedle ní nechtěl odpočívat? Zdroj: profimedia.cz

Marilyn Monroe
Fotka, která udělala Playboy –  Marilyn Monroe,  jak se objevila v prvním čísle
Legandární Marilyn Monroe. Kdo by vedle ní nechtěl odpočívat?
Marilyn Monroe
Co není vidět na fotce, uvidíte na pražské výstavě – šaty Marilyn Monroe
20
Fotogalerie

Podle nové knihy byla Marilyn Monroe zavražděna Robertem Kennedym

Americká herečka Marilyn Monroe patřila mezi nejslavnější celebrity 20. století. Její smrt v srpnu 1962 proto dodnes vyvolává spekulace. Nová kniha novinářů Jaye Margolise a Richarda Buskina tvrdí, že Marilyn nezemřela v důsledku sebevraždy, ale že ji zavraždil Robert Kennedy kvůli milostným pletkám s ním a jeho bratrem Johnem. Informace přinesl britský list Daily Mail.

Kniha „The Murder of Marilyn Monroe: Case Closed“ vyjde v nakladatelství Skyhorse Publishing a například Amazon ji začne prodávat 3. června. Podle ní si bratři Kennedyové přehazovali Marilyn, jako horkou bramboru. Herečka navíc věděla o jejich rodině příliš mnoho a prý vyhrožovala bratrům, že na ně některé věci prozradí. Vše si měla zapisovat do červeného deníčku. To vedlo Roberta Kennedyho, zvaného Bobby, k naplánování vraždy.

Popravena pak měla být svým vlastním psychiatrem, doktorem Ralphem Greensonem, který ji píchnul smrtící injekci plnou pentobarbitalu přímo do srdce.

Marilyn MonroeMarilyn Monroe|ArchívAlespoň to všechno tvrdí nová kniha. Novinář Margolis se zabývá celý život investigativní žurnalistikou a jeho hlavní vášní se stala právě Marilyn Monroe. Buskin pak vydal přes 30 faktografických knih. Mnohé z nich jsou bestsellery.

Bobby Kennedy měl osobně vyřešit milostné pletky svého bratra s Marilyn, protože herečka ho prý neustále otravovala se žádostmi o svatbu. Místo toho s ní ale začal sám spát. Brzo se i do něj Monroe zamilovala. Osudný den prý za ní Bobby přijel, aby jejímu chování učinil jednou provždy přítrž.

Marilyn mu podle knihy vyhrožovala, že svolá tiskovou konferenci, kde odhalí veškerou špínu na rodinu Kennedyů, kterou stačila za ta léta nasbírat. Bobby vtrhnul do jejího domu se svými bodyguardy. Ti ji drželi násilím v místnosti a mezitím Bobby hledal deník, ale nemohl ho nikde najít. V půl jedenácté večer se svými gorilami opustil dům a na místo dorazila sanitka.

Na scéně se ale objevil i psychiatr Ralph Greenson, který odehnal ostatní lékaře s tím, že je její osobní psychiatr a dal jí smrtící injekci. Policie ale uzavřela případ s tím, že šlo o sebevraždu.