Ornella Mutiová

Ornella Mutiová Zdroj: Profimedia.cz

Herečka Ornella Mutiová jde před soud, předstírala nemoc kvůli večeři s Putinem

Známá italská herečka Ornella Mutiová se bude před soudem zpovídat z podvodu, kterým si v roce 2011 zařídila volný večer na charitativní večeři s tehdejším ruským premiérem Vladimírem Putinem. Mutiová měla vystoupit v divadle v severoitalském Pordenone, představení ale na poslední chvíli ze zdravotních důvodů zrušila. Pak se ukázalo, že zdravě vypadající herečka se daný večer dobře bavila na akci v Petrohradu. Napsala o tom italská média.

Devětapadesátiletou Mutiovou čekají před soudem nepříjemné chvilky. Bude totiž muset vysvětlovat, proč v prosinci 2011 vedení divadla v Pordenone obelhala. Těsně před plánovaným představením komedie L’ebreo od Gianniho Clementiho, v němž hraje hlavní roli, poslala do divadla omluvenku i s lékařským osvědčením, že trpí zánětem hrtanu, kašlem a horečkami a musí strávit nejméně pět dní v klidu na lůžku.

Představení se zrušilo, o několik dní později se ale zjistilo, že Mutiová byla v den, kdy měla v Pordenone hrát, hostem na charitativní večeři v ruském Petrohradu. Objektiv fotografa ji zachytil, jak sedí u VIP stolu s Putinem a americkým hercem Kevinem Costnerem.

Mutiová, vlastním jménem Francesca Romana Rivelliová, se začala ve filmech objevovat už jako mladá dívka a rychle se o ní začalo mluvit jako o novém sexsymbolu. Přestože její sláva přesáhla hranice Itálie, její pokusy prosadit se v Hollywoodu nevyšly, a Mutiová tak zůstala věrná především domácí kinematografii. Natočila desítky filmů, mimo jiné snímky Lidový román, Novomanželka, První láska, Nová strašidla, Odumírání lásky, Swannova láska či Kronika ohlášené smrti.