„Láska nezná mezí. Bez ohledu na věk či pohlaví,“ snaží se nás přesvědčit ve svých fotografiích fotograf Braden Summers. Podle něj představují média homosexuální páry zcela neobjektivně bez špetky romantiky či souznění. Proto se rozhodl zhotovit fotografie, kde světu ukáže opravdovou krásu  homosexuálního vztahu.

„Láska nezná mezí. Bez ohledu na věk či pohlaví,“ snaží se nás přesvědčit ve svých fotografiích fotograf Braden Summers. Podle něj představují média homosexuální páry zcela neobjektivně bez špetky romantiky či souznění. Proto se rozhodl zhotovit fotografie, kde světu ukáže opravdovou krásu homosexuálního vztahu. Zdroj: Brandon Summers/boredpanda.com

V Americe mají první případ, kdy se žena nakazila při sexu virem HIV od ženy

Spojené státy hlásí první lékařsky doložený případ, kdy se žena nakazila od jiné ženy virem HIV. Informace o tom přinesl deník Los Angeles Times.

Podle hlášení Centra pro kontrolu a prevenci nemoci AIDS žily obě ženy v monogamním vztahu po dobu šesti měsíců. Jedna z nich tvrdila, že neměla sexuální vztah s mužem již deset let a kontroly nepotvrdily ani užívání drog. Na vir HIV se přišlo proto, že jedna ze žen byla dárkyní krevní plazmy.

Při odebírání plazmy musela samozřejmě vždy podstoupit kontroly, ale předtím byla zdravá. Když ale šla na pohotovost s bolestí v krku, horečkou, suchým kašlem a častými průjmy, byla testována i na HIV a druhý test byl pozitivní.

I když se zprávy o přenosu viru mezi ženami objevovaly již delší dobu, bylo to podle vědců obtížné prokázat. Obě ženy v tomto případě potvrdily, že měly často nechráněný sex, u kterého se nevyhýbaly ani různým násilnějším praktikám, při nichž docházelo k menším krvavým zraněním.