JXD

JXD Zdroj: foto Pavel Hofman / koláž Blanka Turková

JXD: Rekord v novinářské blbosti překonán!

Jsem rád, že současná žurnalistika posunuje meze možného. Server kurtizany.net věnoval pozornost mé marihuanové cause. Server je věnovaný placenému sexu, takže je to pro mne opravdovou ctí. Článek navíc překonal současný rekord v blbosti o 185 centimetrů.

Je pravda, že reaguji trochu opožděně, článek vyšel v říjnu loňského roku, ale nejsem návštěvníkem toho serveru a přátelé mne upozornili až teď. A já se už půl hodiny směju. Text na serveru věnovanému lehkým děvám se jmenuje „Vyšetřování neskončilo, nevinen!“ Autor konstatuje o mém textu v Reflexu a o mně: „impotentní a netolerantní smažka, stíhaná policií za šíření toxikomanie.“ Autor je statečný, nepodepisuje se a používá nick Yanek.

To je jeho demokratické právo, a je mi to fakt jedno. Když o mně řekne, že jsem debil či impotent, nějaký významný státník, potěší to. Ale Yanek od kurtizán je mi fakt šumafuk, ať mě zavrhuje, či chválí. Přesto jsem článek, když už mi na něj poslali link, ze zvědavosti přečetl, a mám z toho pěkné odpoledne.

Autor o mně píše: „Pokud nemáte potíže se žaludkem, můžete se podívat i na tento článek a to je opravdu silné kafe. Jedná se tedy o běžně prodávanou a kupovanou novinářskou onuci zabývající se dodáváním veřejného zájmu úřadům, aby tyto mohly utáhnout šrouby.“ Pod slovy „tento článek“ je link, a ten vede na stránky Respektu. Na článek „Nohavica tahá z rukávu rasistickou kartičku“, který napsal pan Kamil Fila a ve kterém o mé osobě nebo Reflexu není ani slovo.

Dlouho jsem přemýšlel, co to má znamenat, až mi to najednou došlo. Pan Fila má u článku svůj portrét, a je taky plešatej. Takže si nás Yanek, přestože pod tím Filovým portrétem je napsáno Kamil Fila, prostě splet a ten článek považuje za můj. Takže rekord v novinářské blbosti pro rok 2013 získává Yanek od kurtizán za to, že považuje všechny texty, u kterých je vyobrazen plešatej chlap, za dílo Jiřího X. Doležala.