Monika a Klárka

Monika a Klárka Zdroj: archiv Blesku

Češky v Egyptě byly možná zavražděny elektrickým proudem

Dvojice Češek, které zemřely loni v létě v egyptské Hurghadě, nebyla otrávena, ale mohl je zabít elektrický proud. K informacím z vyšetřování se dostal server iDnes.cz. Policie podezřívá Petra Kramného, manžela a otce zemřelých Češek, z toho, že je zabil elektrickým proudem zavedeným do koupelny.

Podle iDnesu Kramného policisté podezřívají, že nějak zavedl elektřinu do koupelny hotelového pokoje, kde byla rodina loni v létě na dovolené. „Ano, je to jedna z možných verzí,“ potvrdil advokát Kramného Jaromír Richter. Právní zástupce ale říká, že Petr Kramný, kterého v únoru policie obvinila z vraždy je nyní ve vazbě, trvá nadále na své nevině.

V sobotu po příletu speciálního policejního týmu z Egypta ředitel Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Milan Pospíšek televizi Prima oznámil, že Češky nezemřely na otravu. Ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková říká, že nemá k případu nové informace a nechce komentovat televizní vysílání a vyjádření vyšetřovatele z policejního prezidia v Praze. Že matka s dcerou nebyly otrávené, potvrdil deníku MF DNES Igor Dvořáček, přednosta Ústavu soudního lékařství Fakultní nemocnice Ostrava, kde byla obě těla pitvána. „Informace o otravě jedy či rozleptání žaludku žíravinou jsou naprosto nesmyslné dedukce. Mluvil jsem s patologem, který obě pitval," říká Dvořáček. „Ano, my jsme zjistili příčinu úmrtí."

Na další informace je ale dáno embargo až do oficiálního prohlášení policie.