Malajsie, letadlo

Malajsie, letadlo Zdroj: ČTK

Kolem ztraceného malajsijského letadla se vrší spekulace. Nikdo neví, kde vlastně je

Kolem údajně havarovaného malajsijského letadla s 239 lidmi na palubě se vrší spekulace. Podle jedné z nich se podařilo zachytit signál letadla, avšak vietnamští záchranáři zapojení do pátrací akce to vzápětí popřeli. Informoval o tom malajsijský list The Star.

Letadlo z Kuala Lumpuru do Pekingu ztratilo kontakt se zemí asi hodinu po startu. První informace o tom, že se zřítilo, se zatím nepotvrdily. Přes rozsáhlé pátrací akce se stopy po havárii zatím nenašly. Nepotvrdila se ani informace, že stroj přistál v jihočínském městě Nan-ning.

Další spekulaci zveřejnila čínská agentura Nová Čína, podle níž se podařilo zachytit signál z letadla ve vzdálenosti 120 mil (220 kilometrů) od jihovietnamské provincie Ca Mau. Vietnamští záchranáři to ale okamžitě popřeli.

Malajsijský tisk rovněž informoval, že společnost Malaysia Airlines, jíž letadlo patří, pozvala příbuzné pasažérů, aby se shromáždili na letišti v Kuala Lumpuru a přinesli si platné pasy. Jeden z příbuzných řekl, že je aerolinky zřejmě chtějí přepravit k místu incidentu. Nijak ho ale nespecifikoval.