Alžběta II.

Alžběta II. Zdroj: Profimedia

Britská a americká média: Královně Alžbětě II. zbývá údajně šest měsíců života

Zpráva o umírání královny se objevila v americkém časopise Globe. Podle informace tohoto časopisu se královna svěřila s touto fatální diagnózou princi Williamovi a jeho manželce Kate Middletonové.

„Už mi zbývá jenom šest měsíců!“ řekla údajně královna. V čísle, které vychází tento týden, uvádí Globe podrobnosti letošních radostných i smutných vánoc v rodině britských monarchů. Článek má název Poslední vánoce umírající královny. Odkud časopis tuto informaci získal, se neinformuje.

Podobné zprávy je ale třeba brát s rezervou. Je jasné, že na titulek jako tento skočí mnoho čtenářů, ale nic důvěryhodného se nedozvědí. Servery jako třeba celebdirtylaundry.com už píší o tom, že nastává závod, kdo ze slavných reportérů udělá s královnou poslední rozhovor, protože to by bylo pochopitelně terno a prima záznam do životopisu jednou provždy. Královna se ale nezdá být na své smrti nějak mediálně zainteresovaná. Je pravda, že trpí zdravotními problémy a přenechala už některé reprezentační povinnosti princi Charlesovi, pokud ale bude po své matce, může tu být do stovky, což ji poddaní a příznivci ve světě jistě přejí.