Jürgen Brümmer

Jürgen Brümmer Zdroj: Youtube.com

Tragické drama v rodině olympionika: zabil postiženého syna a potom sebe

Jürgen Brümmer (49) byl jedním z nejlepších německých gymnastů, na olympijských hrách bojoval o medaile, po kariéře se stal fyzioterapeutem. Pak přišla rána osudu, kterou neunesl. Známý olympionik zabil svého postiženého syna Simona (15) a sám spáchal sebevraždu, skočil z mostu.

V únoru 2012 byl Simon ještě veselý, sportující kluk. Pak ale došlo ke strašné nehodě. Podle policie přebíhal chlapec silnici na červenou a srazilo ho auto. Utrpěl život ohrožující zranění hlavy a zůstal ochrnutý. "Od té doby to byl ležák, nemohl ani mluvit," prozradil rodinný známý.

Teď došlo k ještě děsivějšímu dramatu. Ve tři hodiny v noci ohlásil řidič policii opuštěné auto na 55 metrů vysokém viaduktu nedaleko Stuttgartu. Když policisté místo prohledali, našli pod mostem bezvládné tělo bývalého gymnasty. Skočil a zabil se.

Když ale policie přijela do dmu Brümmerových, aby smutnou zprávu oznámila vdově, učinila další hrozný objev. Simon ležel ve své posteli mrtvý. Detektivové soudí, že chlapce zavraždil jeho vlastní otec, Jürgen Brümmer, který zanechal také dopis na rozloučenou.

Brümmer, který po sobě zanechal kromě manželky ještě druhého, šestnáctiletého syna, byl v 80. letech jedním z nejlepších německých gymnastů, devětkrát slavil titul domácího šampiona. Pak se stal fyzioterapeutem a pracoval jako masér druholigového fotbalového týmu Stuttgarter Kickers.