Eva Samková

Eva Samková Zdroj: Reu

Zlatá Eva Samková je nový typ šampionky. Příjemná, vtipná, s velkým nadhledem

Nejen talent, píle a velké odhodlání, ale také nadhled a úsměv jsou potřeba k velkému úspěchu. Tím vším se může pochlubit snowboardistka Eva Samková, která vybojovala pro Česko první zlatou medaili na olympiádě v Soči. A přidala ještě něco navíc.

Celé Česko zase propadlo zlaté olympijské euforii! Postarala se o to velmi příjemná Eva Samková, nový miláček národa. Jednoduchá cesta k triumfu, kterým se naše reprezentantka navždy zapsala do sportovních dějin, to ale nebyla.

Nemusíme připomínat pořád omílané vážné zranění koleních vazů staré dva roky. Právě po něm ukázala Samková potřebné odhodlání. Podle svého trenéra si navíc konečně uvědomila, že pokud chce něco dokázat, musí sportu hodně obětovat.

Když už jsme u jejího trenérského týmu. I ten má samozřejmě značný podíl na tomto ohromném úspěchu. Samková se mohla spolehnout na kvalitní tým, pro který skoro nic nepředstavovalo problém.

V neposlední řadě ovšem ukázala Samková tolik potřebný nadhled, který není typický pro každého Čecha. Po nepovedených trénincích, při kterých několikrát upadla, byla chvílemi frustrovaná, na závod se ale připravila skvěle. Nestartovala s tím, že pokud neuspěje, zboří se pro ni svět. Nehodlala chodit kanálem ani v případě neúspěchu. Prostě by to zkusila příště.

Na důkaz toho všeho ji nezdobil jen typický namalovaný knírek, ale také speciální kamera na helmě. Proč by ne, aspoň bude zábava, řekla si. Jako jediná si na to troufla i při finálové jízdě. Stalo se ovšem to, co nebylo záměrem těch, kteří chtěli ukázat snowboarding diváků u jiného pohledu. Kamera většinou sledovala jen bílý sníh před českou závodnicí. Její soupeřky byly daleko za ní… Z tohoto důvodu to nebyly nejlepší záběry pro televizi, o to radostnější pro nás.