Vladimír Putin s Alinou Kabaevou.

Vladimír Putin s Alinou Kabaevou. Zdroj: profimedia.cz

Oženil se prezident Putin? To by bylo stylové završení olympiády v Soči

Jen krátkou dobu poté, co se objevily divoké spekulace, že americký prezident Barack Obama a slavná zpěvačka Beyoncé prý před světem skrývají milostný románek, je tady další, ještě silnější tvrzení: Ruský prezident Vladimir Putin (61) se opět oženil a vzal si bývalou skvělou gymnastku Alinu Kabajevovou (30).

Na rozdíl od Obamy ruský prezident loni v létě oficiálně oznámil, že se rozvádí s manželkou Ljudmilou, s kterou žil třicet let a má s ní dvě dcery. Takže se svatbou nemusí mít žádný problém. Spekulace pak oživila sama Kabajevová, která je teď, podobně jako ruský vůdce, na olympiádě v Soči. Ukázala na kamery zásnubní prsten (ten se v Rusku nosí na pravé ruce, na rozdíl od levé u nás). A podle diplomatických zdrojů měl Putin také prstýnek, když se minulý týden setkal s egyptským ministrem obrany.

O vztahu s Kabajevovové s Putinem se přitom hovoří už několik let a spekulace o svatbě se šíří již několik měsíců. Kreml je zatím vždy oficiálně popřel.

Pokud ruského prezidenta a bývalou gymnastku něco spojuje, tak je to velká láska k sportu a podobné politické názory. Putin například vydal v roce 2008 DVD, kde popisuje, jak trénovat judo. Kabajevová je olympijská vítězka (má zlato z Atén 2004), devítinásobná mistryně světa a patnáctinásobná mistryně Evropy. Od roku 2007 je také členkou Dumy, ruského parlamentu. Jak jinak, za proputinovskou stranu Jednotné Rusko.