Jaroslav Soukup

Jaroslav Soukup Zdroj: ČTK

Jaroslav Soukup
Jaroslav Soukup
Jaroslav Soukup
Jaroslav Soukup
Jaroslav Soukup
7
Fotogalerie

První medaile pro Česko! Biatlonista Soukup byl po famózním výkonu třetí!

Česká republika má první medaili ze zimních olympijských her v ruském Soči. Získal ji překvapivě v sobotu odpoledne po fantastickém výkonu Jaroslav Soukup (31) v biatlonovém sprintu.

Soukup se svým bezchybným výkonem ve střelbě a velmi rychlým během postaral o vůbec první českou medaili z biatlonu v historii her. Podle výkonů v sezoně byl kandidátem na zisk dobrého umístění spíše Ondřej Moravec, ale i jeho osmé místo je skvělé. Kromě Soukupa nesmíme zapomínat na ojedinělý výkon norského biatlonistu Ole Einara Bjørndalena, který vyhrál závod ve svých 40 letech. Získal tím už dvanáctý olympijský kov a vyrovnal tak historický rekord v počtu medailí, který zatím držel jeho krajan, běžec na lyžích Bjørn Dæhlie.

Výborně v poledne zajela v běžeckém skiatlonu také Eva Vrabcová-Nývltová, která skončila na 11. místě. V tomto závodě kralovala Norka Marit Bjørgenová a byla to již její devátá medaile z olympiády.

Ještě jednu šanci na dobré umístění máme v sobotu večer ve finále v jízdě v boulích, kam postoupila Nikola Sudová.

První závod v rychlobruslení vyhrál nizozemský závodník Sven Kramer, který obhájil zlato z Vancouveru v závodu na 5000 metrů. Favorit triumfoval v novém olympijském rekordu.

Prvním vítězem v Soči se pak stal už ráno americký snowboardista Sage Kotsenburg v disciplíně slopestyle, která měla na hrách premiéru.