Milan Schulz

Milan Schulz Zdroj: Profimedia.cz

Jeden z hlasů Svobodné Evropy odešel. Zemřel novinář a spisovatel Milan Schulz

Ve věku 83 let zemřel v pondělí v Mnichově český novinář a spisovatel Milan Schulz. Oznámil to Český rozhlas. Schulz v letech 1970-1994 pracoval jako komentátor, moderátor, redaktor domácího bloku a vedoucí redaktor pořadu Události a názory v Rádiu Svobodná Evropa v Mnichově. 

Po přestěhování stanice do Prahy zde pracoval až do roku 1996, poté s ní spolupracoval jako volný autor. V České televizi po listopadu 1989 moderoval se svým synem Martinem Schulzem publicistický pořad Sněží. 

Dramatik, prozaik, básník, literární kritik a publicista Milan Schulz se narodil 6. dubna 1930. Za okupace byl nucen z rasových důvodů přerušit studium gymnázia v Praze. Stal se papírnickým učněm, středoškolské vzdělání dokončil po válce na Benešově gymnáziu, kde maturoval v roce 1949. Poté studoval češtinu a ruštinu na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy a po absolutoriu pracoval v redakci Literárních novin.

V letech 1959-1965 byl současně externím dramaturgem divadla Semafor, v letech 1968 a 1969 redaktorem Literárních listů a Listů. V září 1969 emigroval do Německa a natrvalo se usadil v Mnichově. Až po odchod do důchodu zde pracoval v českém vysílání rozhlasové stanice Svobodná Evropa.