Gabriela Soukalová

Gabriela Soukalová Zdroj: Profimedia.cz

Famózní biatlonistka Soukalová opět vyhrála, před olympiádou drtí soupeřky

Gabriela Soukalová (24), jedna z nejlepší i nejkrásnějších biatlonistek světa, má před olympiádou v Soči vynikající formu. V německém Rupholdingu vyhrála závody v pátek i v neděli. Potvrdila tak, že je velkou českou nadějí pro zimní olympijské hry.

Soukalová má podle posledních výsledků výbornou formu a v neděli udivovala naprostou jistotou ve střeleckých položkách, když ani jednou nechybovala. Navíc to doplnila dobrým během. Pokud by se jí podobně dařilo i na tratích kolem Soči, neměla by ji alespoň jedna medaile uniknout. Navíc na pátém místě v nedělním závodě skončila další česká reprezentantka, Veronika Vítková (ta byla v sobotu třetí).

Biatlonistky i biatlonisté patří společně s rychlobruslařkami Martinou Sáblikovou a Karolínou Erbenovou, či dalšími sportovci v lyžařských sportech, k českým kandidátům na medaile. Jak se bude dařit v náročném turnaji hokejistům, kteří zatím řeší bratrovražedné války kvůli tomu, kdo byl a kdo nebyl nominován na olympijský turnaj, se jenom uvidí. Odhadnout to v tomto případě je daleko těžší, protože hokejový turnaj může vyhrát 5 či 6 týmů.

Olympiáda v Soči bude odstartována slavnostním zahájením 7. února a končí 23. února.