Hollande

Hollande Zdroj: Profimedia.cz

Skandál à la Francie: Prezident Hollande má milenku, všichni mu mají dát pokoj

Pokud budou chtít ve Francii natočit nové komediální drama, mají skvělý námět. Bulvární časopis Closer objevil, že prezident François Hollande (59) má milenku. Je to známá herečka Julie Gayetová (41). Francouzi ale na rozdíl od jiných zemí neřeší, že hlava státu opustila svoji partnerku, ale že je „porušováno jeho soukromí“.

Zajímavé je, že Hollanda se v podstatě zastali jak někteří jeho vládní kolegové, tak i politická opozice. Prezident navíc vztah přímo nepopřel (ostatně spekuluje se o něm již od března minulého roku), ale vydal prohlášení, ve kterém říká, že „hluboce lituje nerespektování zásad ochrany soukromí, na niž má právo jako každý občan“. A na to mnoho Francouzů slyší.

Celá kauza má i další až komické prvky, které připomínají filmový scénář. Prezident jedné z nejmocnějších zemí světa totiž přijížděl v utajení ke své lásce jako spolujezdec na motorce. Aby vše probíhalo, jak ve Francii probíhat má, ráno mu do bytu Gayetové jeho osobní strážce vozí čerstvé croissanty.

Jednu starost ale François Hollande řešit nemusí. Přestože má čtyři děti se svoji někdejší partnerkou, političkou Ségolène Royalovou (také kdysi kandidovala na prezidentku), nikdy si ji nevzal. Stejně tak nebyl ženatý s dosavadní partnerkou, novinářkou Valérií Trierweilerovou. Cesta k nové lásce tak není tolik komplikovaná. Navíc když vám bodyguard vozí ráno croissanty…