Volgograd

Volgograd Zdroj: profimedia.cz

Další atentát ve Volgogradu: Při výbuchu trolejbusu zahynulo nejméně 15 lidí

Nejméně deset lidí přišlo dnes ráno o život při výbuchu v trolejbusu v ruském městě Volgograd. Uvedly to agentury Reuters a AFP s odvoláním na oficiální ruské zdroje, podle kterých se jedná o další atentát.

Zpráva přišla v době, kdy se ještě vyšetřují okolnosti nedělního sebevražedného atentátu na volgogradském nádraží, při kterém zahynulo nejméně 17 lidí a desítky dalších utrpěly zranění. Z hospitalizovaných lidí je podle agentury Reuters 15 ve vážném stavu.

V Rusku je nyní potřeba počítat s tím, že zde nejspíš dojde k dalším pumovým atentátům, varoval po nedělním útoku spolupracovník ruské speciální protiterosristické jednotky Alfa Alexej Filatov.

Hrozba je podle něj nyní větší, protože teroristé mohou více zapůsobit na veřejnost. Bezpečnostní opatření se zvýšila kolem Soči, kde budou brzy zimní olympijské hry, takže teroristé zaútočí v jiných městech jako je Volgograd, vysvětlil. "Můžeme očekávat další podobné útoky," varoval podle Filatov.

Ruské úřady uvedly, že nedělní útočník odpálil bombu naplněnou střepinami před detektorem kovů u hlavního vchodu na volgogradském nádraží, kde bylo v tu dobu hodně lidí.