krejčíř

krejčíř Zdroj: Profimedia.cz

Další mrtvý kolem Krejčíře. V Jižní Africe umučili otce jeho spolupracovníka

Otec údajného spolupracovníka českého podnikatele Radovana Krejčíře zemřel v Jihoafrické republice poté, co byl podroben brutálnímu mučení. Zavražděný Miso Mihaljevic je otcem Djordjeho Mihaljevice, který vlastní výkupnu zlata a diamantu v luxusní johannesburgské čtvrti Sandton. Informoval o tom jihoafrický deník The Citizen. I Krejčíř vlastní výkupnu zlata Money Point ve čtvrti Bedfordview.

Mihaljevic starší byl podle vyšetřovatelů unesen ji minulý týden v pátek, když jel domů. Neznámí útočníci zastavili jeho auto a odvlekli ho pryč. "Během mučení mu zlomili pánev a nohu, použili přitom kladiva," popsal brutalitu pachatelů forenzní expert Chad Thomas. "Podařilo se mu nějakým způsobem dostat do nemocnice, tam ale zemřel na Štědrý den na následky komplikací. Utrpěl mozkovou mrtvici ještě předtím, než zemřel na infarkt," dodal Thomas.

Jeho syn Djordje, který bývá podobně jako Krejčíř spojován s johannesburgským podsvětím, byl o všem vyrozuměn, nyní prý ale údajně pobývá mimo Jihoafrickou republiku.

O případu informují téměř všechna jihoafrická média a zmiňují v této souvislosti právě osobu českého občana Radovana Krejčíře, který nyní v zemi čelí obvinění z pokusu o vraždu a z únosu. Policie ho zatkla koncem listopadu a od té doby je ve vazbě. Jaké pojily Krejčíře a Mihaljevice obchodní vztahy, už ale jihoafrické deníky neupřesňují.