Pohřeb amerika

Pohřeb amerika Zdroj: profimedia.cz

Vdova čekala na pohřeb padlého manžela 63 let

Podařilo se najít ostatky amerického vojáka, který zahynul za korejské války. Jeho žena se nikdy znovu nevdala, jak mu slíbila při posledním setkání.

Byl to neuvěřitelný obrázek. Čtyřiadevadesátiletá Clara Ganttová plakala nad ostatky svého mrtvého manžela, který zmizel před 63 roky. Seržant Joseph E. Gantt zmizel během korejské války 30. listopadu 1950 a byl pak veden jako zajatec a pohřešovaná osoba.

Na konci války v roce 1953 vracející se vojáci potvrdili, že Gantt byl zraněn v bitvě, zajat Číňany a pak zemřel v zajateckém táboře na podvýživu. Jeho pozůstatky byly nedávno identifikovány a převezeny zpět do Los Angeles. Podrobnosti o tom, kde a jak byly ostatky nalezeny, nebyly zveřejněny.

Jeho vdova se zúčastnila ceremonie. Museli jí pomoci vstát z invalidního vozíku a nad rakví zahalené do americké vlajky propukla v pláč.

„Řekl mi, že kdyby se mu něco stalo, že chtěl, abych se znovu vdala. Řekla jsem mu:‘Ne, ne.‘ Teď jsem tady, stále ještě jeho manželka. Šedesát podivných let a teď tu přijímám jeho ostatky, vrací se domů, to je požehnání a já jsem tak šťastná, že žiji a mohu ho přijmout.“ Seržant Gantt má být pohřben se všemi vojenskými poctami příští týden .