marihuana

marihuana Zdroj: Profimedia.cz

JXD: Marihuanu neprodáváme!

Letošní podzim se roztrhl pytel s esemeskami a telefonáty, které mne snaží vmanipulovat k šíření toxikomanie. Hlupáci, nebo policejní provokatéři? Takže pro všechny P.T. čtenáře: Marihuanu neprodáváme, nákup nezprostředkujeme a rady k výrobě drog neposkytujeme.

„Dobrý den, Mistře, potřeboval bych poradit. Jsem z té a té vesnice na jižní Moravě a naložil jsem si trávu do slivovice. Jak dlouho jí tam mám nechal macerovat, aby se ve vodce rozpustilo THC?“ A podpis, nějaké mě neznámé jméno. Tohle přišlo ve středu kolem osmé večer.  Před týdnem mi pak volal nějaký mladíček a chtěl ode mne koupit hulení. A před čtrnácti dny jiný mladíček, který chtěl alespoň poradit, kde hulení koupit. A ještě předtím starší paní, co údajně potřebuje trávu pro nemocného manžela a beze mne jí nesežene...

Upřímně řečeno - nevím, co si o těch vzkazech myslet. Vesmír je neomezený a konečný, lidská omezenost je naopak nekonečná. Takže nemohu vyloučit, že si někteří jednodušší spoluobčané představují, že na recepci našeho vydavatelství dealujeme hulení. Píšu tedy verzálkami: HULENÍ NEPRODÁVÁME!

Vzhledem k tomu, že tyhle telefonáty nápadně zhoustly tento podzim, v průběhu policejní akce growshop, nemůžu samozřejmě vyloučit, že se mě „někdo“ pokouší vyprovokovat k trestnému činu. Protože jak poskytnutí drogy, tak i návod, jak vyrábět z trávy marihuanovou vodku, může být v dnešním extenzivním výkladu drogových paragrafů hodnoceno jako trestný čin šíření toxikomanie, ze kterého se mne již letos pokoušela policie obvinit. Takže pro pány, kteří mi možná takto telefonují se zcela jasným cílem, kterým není získání drogy či návodu, ale moje kompromitace: Fakt si myslíte, že jsem úplný idiot?

Co říct závěrem? Snad shrnutí. Přese mne ani přes redakci Reflexu není možné koupit žádnou marihuanu ani jiné drogy, a stejně tak neposkytujeme informace o tom, jak si z konopí vyrábět silnější drogy. Veškeré telefonáty s podobnými dotazy a žádostmi budou z mé strany okamžitě ukončeny. Takže ať se jedná o požadavky hlupáků, nebo policejní provokace, je vaše telefonické úsilí zbytečné a budu rád, když už toho necháte.