Biatlon

Biatlon Zdroj: profimedia.cz

Fantastické vítězství biatlonistů. Dobrá zpráva před olympiádou v Soči

Biatlon je v posledních letech u nás čím dál populárnější a dnešní vítězství českých reprezentantů ve smíšené štafetě ve švédském Östersundu je vynikající zprávou před olympiádou v ruské Soči. Čtveřice Veronika Vítková, Gabriela Soukalová, Zdeněk Vítek a Ondřej Moravec deklasovala všechny soupeře.

Už minulou sezonu se biatlon zařadil poměrně nečekaně mezi nejpopulárnější sporty a přispělo k tomu i letošní vydařené mistrovské světa v Novém Městě na Moravě, kam na závody chodily desítky tisíc diváků. Ve skvělých výkonech čeští biatlonisté pokračují i teď a zdá se, že jsou ve velmi dobré formě. A to je ta nejlepší zpráva před zimní olympiádou, která začne v únoru 2014 v Rusku.

Předpovídat sportovní výsledky je vždy vrtkavé, ale v Soči budeme mít hned několik sportovců, kteří mají šanci na zisk olympijských medailí. Kromě biatlonistů je to rychlobruslařka Martina Sáblíková, určitě překvapí ještě někdo další v lyžařských sportech a celý národ se jako vždy těší i na hokejisty, kterým se sice zatím moc nedaří, ale v čele s legendárním Jaromírem Jágrem se možná i od nich dočkáme dobrých výkonů.