krejčíř

krejčíř Zdroj: Profimedia.cz

Jihoafrická policie zatkla Radovana Krejčíře

V Jihoafrické republice zadrželi uprchlého českého podnikatele Radovana Krejčíře, uvedl to server Eyewitness News. V sobotu v poledne se pak má podle policie konat tisková konference týkající se Krejčířova zadržení. Policisté ho viní z pokusu o vraždu a z únosu

Krejčíř byl v zemi zadržen již nejméně dvakrát. V březnu 2011 ho policie zatkla kvůli podezření z pojišťovacího podvodu. Podle vyšetřovatelů předstíral rakovinu močového měchýře a pojišťovně tak způsobil škodu asi 4,5 milionu randů (zhruba 11 milionů Kč). Soud podnikatele propustil na kauci a v dubnu 2012 bylo obvinění z podvodu dočasně staženo.

Loni v únoru byl pak český podnikatel zatčen kvůli podezření z účasti na ozbrojené loupeži v obchodě s elektronikou v Pretorii ve snaze vymáhat dlužné peníze. V říjnu 2012 bylo obvinění vůči němu rovněž staženo.

Uprchlý Čech má poslední dobou v JAR stále více problémů. Minulé úterý zahynuli při výbuchu v jeho podniku Money Point v Johannesburgu dva jeho údajní společníci - uprchlý český podnikatel Jan Charvát a Jihoafričan Ronny Bvuma.

Podle jedné z verzí měl být terčem bombového útoku sám Krejčíř v odplatě za předchozí vraždy zosnované možná právě jím. Hovoří se však také o tom, že strůjcem atentátu byl naopak Krejčíř. Před týdnem pak jihoafrické úřady obstavily jeho majetek kvůli mnohamilionovým dluhům na daních, pokutách a vzniklých úrocích.