Václav Taichmann

Václav Taichmann Zdroj: Václav Taichmann

David Rath
Jiří Pospíšil
Angelina Jolie
Vít Bárta
Lenka Bradáčová
5
Fotogalerie

Kreslíř Reflexu Václav Teichmann uspěl v soutěži karikatur

V Praze byla otevřena výstava No Comment nejlepších českých a slovenských novinářských karikatur za rok 2012. Práce vyhodnotila Nadace Open Society Fund Praha a mezi vůbec nejlepší autory pronikl i dlouholetý spolupracovník Reflexu Václav Teichmann.

Do soutěže o „Nejlepší česko-slovenský kreslený vtip, komiks či karikaturu“ se přihlásilo dvaadvacet autorů. Vítěznou sérii ilustrací vytvořil slovenský karikaturista Jozef Gertli „Danglár“ pro magazín Forbes. O vítězství bojovali ještě Miroslav Kemel (za vtipy pro MF Dnes) a právě Václav Teichmann (karikatury pro Reflex a Hospodářské noviny). Na výstavě nechybějí ani díla Vladimíra Jiránka, kterému porota udělila Mimořádnou cenu za výjimečný přínos pro kreslenou žurnalistiku „in memoriam“. Jiránek byl předtím také dlouholetým kreslířem Reflexu.

„Nejčastějším tématem kreslených vtipů bylo loni zatčení hejtmana Davida Ratha, mnoho autorů se však věnovalo i kauzám kolem Věcí veřejných či světovým událostem,“ uvedl ředitel Nadace Open Society Fund Praha Robert Basch. Redakce Reflexu Václavu Teichmanovi blahopřeje a děkuje. Výstava No Comment, síň Langhans-Centrum Člověka v tísni, Vodičkova 37, Praha 1, otevřeno od 15. listopadu do 20. prosince 2013, každý den kromě neděle od 10.00 do 20.00, vstup je zdarma.