americká policie

americká policie Zdroj: profimedia.cz

Než aby se nechal uprchlík z vězení vydírat, raději se po třiceti letech do kriminálu vrátil

Americká policie zatkla muže, který utekl z vězení v Marylandu před více než 30 lety. Uprchlík už byl unavený tím, že musel platit obchodnímu partnerovi, který hrozil, že ho prozradí.

Anthony Rackley (62) utekl z vězení v Maryland v roce 1980 poté, co byl odsouzen za loupež. Později přijal jinou identitu a živil se získáváním finančních prostředků pro servisní organizaci komunity Lions Club.

"Nejdřív zavolal a nahlásil vydírání," řekl agentuře Reuters v pátek seržant Gary Knight z Oklahoma City. "Zavolal a řekl, že by s námi potřeboval mluvit o své situaci. "Řekl: 'Jsem uprchlík z vězení v Marylandu.' Byl velmi upřímný."

Rackley vystupoval pod falešným jménem Jack Watson. Řekl policii, že jeho partner ve fundraisingu o něm věděl, že je na útěku a chtěl po něm za mlčení velkou část peněz, které byly určeny na charitu. Když muž požádal o další peníze na počátku tohoto týdne , Rackley mu řekl, že už měl dost. "Byl ochoten jít zpátky do vězení, aby tohle zastavil," řekl seržant Knight.

Úřady v Marylandu budou žádat o Rackleyovo vydání. Oklahomská policie zase začala vyšetřovat jeho obchodního partnera.

Tak to dopadá, když toho chce někdo příliš mnoho. Parťák tak dlouho vyhrožoval vězením, až si v něm nejspíš sám taky pobude.