Andrej Babiš

Andrej Babiš Zdroj: profimedia.cz

Král sociálních sítí Babiš tweetuje lži

Velká slova, velké sliby, změny volebního programu za pochodu a mesianismus. K tomu všemu se ještě u Andreje Babiše začíná projevovat potřeba podporovat své přátele-miliardáře na sociálních sítích. Bohužel je podporuje na základě mylných informací.

„Ukázka zvěrstev v ČR: koridor Plzeň–Praha stál čtyři miliardy a cesta trvá dvě hodiny. Jančura to jezdí za 50 minut s polovičním jízdným.“ Babiš zřejmě při psaní tohoto reklamního tweetu zapomněl, že podnikatel Radim Jančura vypravuje do Plzně autobusy (ne vlaky!), které pochopitelně odjíždějí ne z centra (hlavní nádraží), ale z okraje Prahy (Zličín). Bylo by tedy s podivem, kdyby tím nějakou tu minutu neušetřily.

Babiš se taky trochu přepočítal v časech, protože cesta Jančurovi netrvá 50 minut, ale hodinu. Jízdné sto korun opravdu vybírá, nicméně o poloviční jízdné vůči vlakům ČD rozhodně nejde. České dráhy jezdí na trase Praha-hl. n.–Plzeň taky za stovku, trvá jim to hodinu a třicet pět minut.

Lídr politického hnutí ANO by se měl možná zamyslet nad tím, koho podporuje. Radim Jančura se vryl do paměti mimo jiné tím, že omezil převoz vozíčkářů ve svých vlacích, protože jejich nastupování trvá déle, než se mu líbilo (od svého záměru však nakonec upustil). Je otázka, z jakého důvodu dělá Babiš Jančurovi reklamu. Buď s ním má už dohodnuté obchody a ve svém statusu lhal záměrně, nebo je tak hloupý, že si neumí ověřit fakta.