Video placeholde

Krysa pro ministra financí Fischera

AKTUALIZOVÁNO! Reflex dnes předal ocenění Politická sviňárna roku panu ministrovi financí v demisi Janu Fischerovi. Věříme, že mu cena, kterou vyhrál, přinese mnoho radosti i poučení.

V pondělí se v mediích z ministerstv financí objevila - byť to podle ministerstva nebylo oficiální sdělení, ale nikde jinde tu informaci neměli - zpráva, že bude podávat trestní oznámení na bývalého ministra financí Miroslava Kalouska. Že prej špatně hospodařil se státním majetkem při sporech kolem arbitráží.

Na věci by nebylo nic zvláštního, kdyby Kalousek nekandidoval do voleb a ty volby nebyly v pátek. Zveřejnit podobnou informaci pět dní před volbama je neskutečně nechutná politická sviňárna. Věřím, že za to pan Fischer dostane od Zemana nějaký pěkný diplomatický post. A aby mu v cizině nebylo smutno a necítil se tak sám, koupili jsme mu adekvátní společnici.

Reakce z ministerstva financí přišla téměř obratem, cituji:

Ministerstvo financí v pondělí neoznámilo podání trestního oznámení, tato informace byla neoficiálně zveřejněna na webu www.ceskapozice.cz.

Aby Ministerstvo financí jakýmkoliv způsobem neovlivňovalo předvolební boj, reagovali jsme, že v tomto týdnu trestní oznámení podávat nebudeme.Žádám proto, aby byl text na webu www.reflex.cz uveden na pravou míru,nebo aby tam byla umístěna tato reakce.

Kdyby to bylo tak, jak tvrdí Reflex.cz, trestní oznámení bychom podali a ještě pravděpodobně komentovali detaily.

Toto vyjádření je vyjádření ministra financí Jana Fischera, které jsmezasílali médiím:

„Rozhodl jsem se, že jakékoli informace z tohoto šetření a následné kroky budou oznámeny až po volbách. Nechci, aby mnohaměsíční práce expertů MF byla zneužita pro předvolební boj. Stejně tak nechci, abyexministr Kalousek zjištěné závažné důkazy bagatelizoval a znevěrohodňoval právě s odkazem na jejich účelovost v době vrcholícívolební kampaně.“

AKTUALIZOVÁNO:

Před chvíli jsem ve své schránce nalezl email následujícího znění:

Předmět:        živá zásilka
Datum:  Wed, 23 Oct 2013 16:53:00 +0200
Od:     Recepce, Recepce
Komu:   Doležal X Jiří

Dobrý den,

převzala jsem pro Vás zásilku z Ministerstva financí, 1 x ŽIVÝ POTKAN.

Je na recepci k vyzvednutí.

(Pokud nebudete vědět co s ním, postaráme se o něj)

S pozdravem

Tereza Chloupková
Recepce