Zdeněk Ondráček

Zdeněk Ondráček Zdroj: archiv

Před revolucí mlátil lidi a lhal, teď kandiduje za KSČM. Lže dál a dokonce učí

JUDr. PhDr. Zdeněk Ondráček, Ph.D., je otřesným příkladem toho, co někdy česká politika nabízí. Před revolucí příslušník pohotovostního pluku Veřejné bezpečnosti, který mlátil lidi demonstrující za svobodu. A také komunistický policajt, který veřejně lhal. Dnes se uchází o hlasy voličů na druhém místě kandidátky KSČM v Královehradeckém kraji.

Ondráček například v Československé televizi v době takzvaného Palachova týdne v lednu 1989 tvrdil, že demonstranti, kteří požadovali po komunistickém režimu svobodné volby, byli ozbrojeni. Jak později tento příslušník pohotovostního pluku komunistické policie přiznal, nic takového při zásahu na pražském Václavském náměstí sice neviděl, ale prý viděl ty zbraně na policejním prezidiu. Jistě, tak to bolševici a diktátorské režimy dělají od nepaměti – manipulují s fakty.

Byl jsem s několika kamarády na několika akcích Palachova týdnu a nikdo tam žádné zbraně neměl a demonstranti na policii neútočili, vždy byli napadáni bezpečnostními složkami (ostatně tak tomu bylo i při protestech v říjnu 1988 nebo 17. listopadu 1989). Pokud někdo na policii útočil, tak to byli provokatéři z řad StB (opět oblíbená disciplína, jak dehonestovat lidi, kteří to netáhli s režimem). Ondráček, jak dokládá televizní záznam, lhal. Nevím, zda ze strachu, nebo zda byl k tomu přinucen. Ani jeho vystoupení v televizi nebylo žádným dílem náhody. StB měla lidi, kteří podobné rozhovory zařídili v médiích (většinou tam i pracovali) a ty pak přesně instruovali vystupující.

Zdeněk OndráčekZdeněk Ondráček|archiv

 

Neberu soudruhu Ondráčkovi jeho komunistické přesvědčení, jen tvrdím, a mohu to společně s mnoha lidmi i dokázat, že v případě Palachova týdne bezostyšně lhal. Ondráček pak v dalších letech mnohokrát situaci v době Palachova týdne popsal, ale vždy lhal. Místo pokory a uznání chyby, se prolhal k postu vyšetřovatele u policie a v sobotu už bude zvolený do Poslanecké sněmovny. Jeho volební heslo „Poctivost se musí vyplácet“ je výsměchem všemu, co souvisí s demokracií.

Naprosto nepochopitelné pak je, že Ondráček je v současnosti zástupcem ředitelky na Městském gymnáziu a střední odborné škole v Úpici. Podobného člověka by měla společnost od studentů, kteří si jenom utvářejí názory, držet v dostatečné vzdálenosti.