Miroslav Šlouf

Miroslav Šlouf Zdroj: profimedia.cz

Šlouf vypnul Zemanovcům webové stránky. Reflex to předvídal

Známý pražský lobbista Miroslav Šlouf zasáhl do předvolební kampaně. Straně práv občanů – Zemanovci vypnul internetové stránky, informoval o tom server iDNES.

Neudělal ale nic nezákonného, domény spoz.cz a zemanovci.cz měl zaregistrované na své jméno. Důvodem k vypnutí byla údajně pornografie, která se na stránkách strany přátel Miloše Zemana v poslední době objevovala. SPOZ si po tomto Šloufově kroku zaregistrovala novou doménu.

„Vypnuté stránky“ se sice za určitých okolností ještě daří zobrazit, protože některé dříve zadané povely mají setrvačnost až 24 hodin. Po této budou vypnuté úplně.

Lobbista, bývalý přítel Miloše Zemana a jeden se zakladatelů SPOZ, se se stranou rozešel, když se vedení strany postavilo proti tomu, aby v Praze kandidoval na poslance.

Na to, že Miroslav Šlouf může vypnout Zemanovcům jejich webové stránky, upozorňoval Reflex už koncem minulého týdne. To, že tak opravdu učinil je pro stranu, která se podle průzkumů nachází na samé hranici volitelnosti, nebo spíše kousek pod ní, je to samozřejmě nepříjemná zpráva.