Okamura

Okamura Zdroj: Archív

Okamura a jeho povedená parta

Všichni členové redakce obdrželi do svých emailových stránek mail se subjektem „DŮRAZNÉ VAROVÁNÍ“. S chutí jsem si ten malý literární klenot přečetl, neboť podobný sloh nebyl od padesátých let minulého století moc k vidění. Použiji ten krásný text jako test na vás, naše čtenáře, na vaši literární citlivost.

Takže nejdříve otázky našeho kvízu: V polovině textu zvolte, kdo by tak nejspíš mohl být autorem:

1. Karel Vaš, komunistický prokurátor
2. Josef Stalin, komunistický diktátor
3. Karel Urválek, komunistický prokurátor
4. Kolektiv kamarádů Tomia Okamury

Vyluštění hádanky najdete na konci textu. Nyní sám onen literární klenot:

Vyzýváme  vás důrazně, aby jste  neporušovali v redakci časopisu  REFLEX lidská práva pana Tomia Okamury.  Vaše první stránka,  konkrétně s  fotomontáží Tomia Okamury a názvem  "Pitomio"  je nejen dehonestující, ale i pobuřující. Dokazuje, že váš  plátek je smradlavým výkalem spodiny českých médií! Kromě  porušení všech  pravidel etického kodexu novinářů spatřujeme  ve vašem chování morální  úpadek konkrétního redaktora  a šéfredaktora, kteří vypustily takové  vydání REFLEXU do  oběhu čtenářům.

STYĎTE SE!  JSTE NEJODPORNĚJŠÍ  MEDIÁLNÍ ŽUMPOU!!!

Nebudeme  se vůbec divit, když  pan Okamura a jeho právní zástupce proti vám  použijí všech  dostupných právních kroků, a to včetně soudem nařízené  vaší písemné omluvy panu Okamurovi a za nactiutrhání i  vysoké pěněžité  náhrady škody, jež váš plátek tímto  vydáním panu Okamurovi způsobil.   Vzhledem k tomu, že váš  osobní útok proti panu Okamurovi pokračuje i v  nejnovějším  vydání "Diagnoza Tomio", domníváme se, že vám za to někdo  z  nepřátel pana Okamury tučně zaplatil. Přejeme vám, aby  i přes tu tučnou  odměnu váš dehonestující amorální plátek,  plný špíny skončil bankrotem  na smetišti novinářských  dějin. Požadujeme vaší omluvu pro pana Okamuru!

Sbohem nestoudný plátku! 

A nyní vyluštění: Pod klenotem je podepsán „Kolektiv původní  občanské iniciativy Čas na změny“ - parta Tomia Okamury.